Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Oh! Cikgu Ropidah :'(
Wednesday, March 9, 2011 @ 1:34 PM


Cikgu Ropidah,

My fav teacher ever. She's everything to me. Cikgu paling special, cikgu paling best, cikgu paling sporting, cikgu paling baik, cikgu KESAYANGAN aku.

Tadi cikgu Ropidah masuk kelas 6C. Kelas sebelah kelas sy. Sy lalu depan kelas tu, cikgu panggil sy tibetibe. Sy pelik, muka cikgu lain. Tak macam selalu.

Cikgu kata cikgu nak pindah. Kenape cikgu? Cikgu pindah dekat seksyen 17. Cikgu jadi pelong kanan koko dekat situ. Kan, cikgu?

Nanti cikgu dapat muridmurid baru. Sy dah tak boleh jumpe cikgu. Cikgu, sy taknak cikgu pindah!

Sy nangis depan kelas 6C tadi ckgu, bila cikgu kata cikgu nak pindah. Cikgu, kenapa cepat sangat? Tak sampai setahun pun sy kenal cikgu. Tapi sy dah sayang cikgu sangat sangat. Cikgu lain dari cikgu lain.

Nasihat cikgu, katakata cikgu. Semua sy ingat, cikgu.

Jumaat ni last day sy dapat jumpe cikgu.

Cikgu, mase periksa tadi sy asyik teringat je yang cikgu nak pindah. Mase periksa pun sy boleh lagi menangis. Sy tak sanggup terima apa yang cikgu cakap. Cikgu nak pindah. Cikgu nak pindah. Cikgu Ropidah nak pindah. Sy asyik teringat tu je, cikgu.

Cikguuu, sy tension mase periksa. Sy tak boleh fokus langsung, sy serious cikgu. Sy teringat cikgu je. Sumpah sy tk tipu :(

Kenape cikgu nak pindah? :(

Cikgu, jgn lupe sy cikgu :'( Jumaat ni sy nak pergi makan dengan cikgu. dekat KFC lagi. Sebab tu last day cikgu dengan sy. Kan?

Cikgu kata, hadiah paling istimewa yang cikgu nak, 5A. Dari sy. Sy angguk. Insya'Allah cikgu, sy akan dapat 5A.

Cikgu dah janji, ckgu kate ckgu akan selalu dtg sekolah tu. Janji okay cikgu?

I YOU, CIKGU ROPIDAH.



PAST
PRESENT