Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Oh! Bertudung.
Friday, May 20, 2011 @ 12:58 PM


Aku bukan lah nak 'mengutuk' orang orang yang pakai tudung tu. Cuma nak ingat kan je, aku pun bukan SPESIAL sangat kan. Aku pun bukannya bertudung. Jadi, ini bukan lah entry kutukan. Cuma tah la, takde words nak describe kan.

#First,
Aku pelik orang yang dah pakai tudung kat luar rumah macam dekat sekolah, tu normal lah kan kalau memang sekolah diwajibkan, macam dekat giant semua dia pakai ah. Keluar mana mana alim. Dekat rumah ofcourse tak.  Tapi kalau dah pakai, stay lah pakai. Jangan lah kalau dah pakai kejap bukak kejap pakai. Macam keling.

Bukan aku kata, pakai tudung dalam rumah sekali. Tak. Cuma, dah lah pakai tudung dekat semua tmpat. Sampai rumah bukak tudung tu memang sure, lepastu amik gamba masuk FB, MS gamba tak pakai tudung pulak? Setengah pakai dan setengah tidak? Melainkaaaaaan, kalau memang tak bertudung then snap pic pakai tudung saja saja tu normal lah tu. Ramai buat macam tu. Kan.

Faham tak? Aku pendekkan, kata kan pergi giant OU semua jalan jalan melepak sini sana uptown downtown besidetown lah ape town semua, korang memang pakai tudung. Dikira alim. Tapi bila dah kat rumah, korang bukak tudung then amik gamba masuk FB, TAK PAKAI TUDUNG. Macam sakai gila. Korang dah pakai sini sana lepastu gamba dalam FB tak pakai pulak? "Ape ke bangangnye awak ni". Faham dah sekarang?

Insya'Allah, aku takkan jadi macam tu.

#Second,
Sekolah SMK SUBEST ni memang diwajibkan pakai tudung dalam sekolah en. Tapi agak ah balik sekolah, pergi luar je dah bukak tudung dah. Macam lek ah. Dalam kereta, dalam rumah boleh bukak lagi. Desperate sangat apa nak bukak terus. Teruk. At least, bukak after dah balik. Baru macam okay takda sapa kutuk.

Sakai gila bukak tudung tepi jalan.

Ee, bodoh gila minah tu, panas sangat ke nak bukak tudung awal awal?

Macam dosa nak bukak tudung kat dalam rumah.

Mungkin itu orang akan kata,

#Third,
Darjah enam ke berapa ke lah, korang memang dah pakai tudung. Katakan lah. Darjah enam pakai tudung stay memang tak lepas. Tetiba masuk form 2 ke form 3 ke bila bila korang bukak balik. Konon malas, konon panas, konon takde tudung, konon nak free hair, konon nak melawa. Eh, orang yang pakai tudung tu pun lawa?

Alasan yang tah pape. Macam mana orang yang pakai tudung tu :/

Mereka yang dah PMS. Tak malu ke dah PMS tapi tak pakai tudung? Aku belum lagi. Tapi kalau dah, insya'Allah aku takkan lepas dari bertudung depan orang. Kecuali keluarga. Macam kakak aku. Kalau sekali aku dah pakai, kalau dah niat aku memang nak pakai, kalau memang aku dah yakin nak pakai betulbetul, aku akan.

Sekarang aku tak pakai lagi, sebab aku nak bebas free hair dulu. Tahun depan atau kalau memang aku akan "PMS" tahun ni, surely, aku akan pakai. Tu apa yang mak aku cakap la.

Aku memang dah lama nak pakai tudung, lama dah. Cuma mak aku kata biar bebas dulu. Nanti mak aku cuma takut, lepas aku dah pakai darjah nam ni, bilabila aku akan free hair balik. Mak aku taknak,

Ok tu je, assalamualaikum =)



PAST
PRESENT