Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





I could not say anything.
Saturday, June 18, 2011 @ 1:56 AM


Aku pun tak faham kenapa tajuk entry aku kali ni ber-bahasa english, ayat tu je dari tadi keluar dari kepala hotak aku yang berjambul ni. Tibatiba tertulis. Ter-sengaja.


First of all, tadi aku terselamat dari memalukan diri di hadapan kelas. Well, aku dah hafal dialog pendek untuk buat oral test dekat depan tu. Appearantly, cikgu masuk lambat. Jadi tak sempat untuk aku perform. Juga, Syirah pergi turun ke laman bestari untuk dengar pasal Kem UKM tu entah la. Aku takde partner lah jawabnya.


Alhamdulillah.


Tp Isnin, I still have to face the reality. Aku tetap kena buat oral test tu. Markah UPSR bergantung pada oral test. SHIIII! Oh, I miss the 't'


#Gedik.


"I love your blog. Ayat awak macam spontan" -Siti Zulaikha.


Thankyou Siti for your good words wuuuu. Saya suka.


Sekarang hampir semua orang dah tahu pasal Entry Rahsia & Entry Rahsia II saya. Saya malu lah macam ni :'< 


Takde kena mengena dengan markah periksa teruk. Terima kasih.


Well. 2 3 orang je pon yang tahu. Aku saja je nak reka cerita. Hahaha. Oh well, sekarang dah terbukti yang my one and only abang tu, rindu kakak aku. Sebab dia asyik tukar DP handphone dia,  but will always gmbar kakak aku. 


Alahai.


Kakak tak terharu ker.


Oh ya, IM facebook aku gila sekarang. Aku pun taktahu apa masalah sebenar dia. Kalau aku hantar  chat dekat orang, tak sampai dekat orang tu. Aigh >.<" Im sorry for those people yang "Hi" memanjang. Dah jawab tapi IM sakai. Maaf buat kali kedua. Kali ketiga hari raya nanti insya'Allah.


Abang aku ni bsing la dari tadi dekat sebelah aku. Bergaya pondan. Menyampah. Huk alaaah D':


He's a protective brother, i tell you. Over-protective. Kadang kadang aku pun menyampah haha.


Marriage D' Amour.


Aku tengah practise and practise lagu ni dekat piano. One of my fav song. Sedap :') Tapi, aku lebih terharu serta rasa macam "Auuuuchhh" bila Liu Wei main piano lagu ni. Korang pernah dengar? Tak? I thought this news dah tersebar ke merata tempat. Takkan taktahu?


He lost his arm by an accident. Tp dia tetap main piano. Menggunakan kaki. Jari kaki. Aku rasa belajar guna jari tangan aku yang sepuluh ni pon susah. How did he play it by his feet? Aku macam tak percaya. Miracles of Allah.


And also, the story of Tae-ho. Kalau tak pernah tahu jugak, aku takde comment. Sebab aku pun baru tahu. From AmazingNara. Dia memang armless since lahir. Pity him. Another miracles of Allah. Dia still hidup dengan senang, macam hidup orang biasa. Budak 11 tahun. Tanpa tangan weh! Kau bayangkan. Dia kuat. STRONGER THAN EVER. Dia buat semuanya, apa yang manusia biasa buat menggunakan tangan.


Berus gigi.


Makan.


Bukak baju pakai baju.


Semua dia buat sendiri.


Menggunakan kaki.


Ya Allah, aku tersentuh. Aku macam bersyukur sangat ada tangan dengan kaki. Haih. Only God knows how much I feel touched when I watched the video last week. Aku ulang video tu dalam 5 6 kali.


Aku tak tipu.


Okay, thats all for today. Will blog again later. Bye xx




PAST
PRESENT