Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





1 Muid 1 Sukan 1 Malaysia -_-
Saturday, July 2, 2011 @ 12:06 PM


Hi. Aku baru balik sekolah :> Tetibe rasa macam rajin gila sekolah hari Sabtu. Sbelum ni tak pernah -.- K balik awal. Ada roadrun kan.


Masa tengah lari tetiba pinggang aku sakit gila :'> Lepastu aku duduk kejap bersin bersin pening gila. Macam nak pitam. Ada penjaga lalu, dia tanya lah;


"Awak okay ke?"


Aku angguk.


Tibatiba aku bersin tengah jalan. Kuat gila pulak aku bersin. Gagal nak halang. Penjaga tu ulang balik katakata dia,


"Awak betul ke ni? Okay ke ni?"


"Ye, saya okay je". Aku senyum.


Wafa datang,


"Lah Fiqa, kenapa ni?"


"Oh takda pape. Penat je. Hehe"


Wafa pergi. Bila aku dah lega sikit, aku lari. Aku jalan. Aku lari. Bergilir gilir. Tapi, pinggang aku sakit sangat. Entah kenapa waktu tu jugak ia nak datang menyerang. Kenapa tak besok? Heish -_-


Sampai sekolah, dengan segera aku pergi kantin. Dengan niat nak beli air. Sampai je dekat kantin, aku semangat.
 

"Bang, nak milo."


Aku tengok dalam bekas tu memang banyak gila lah milo. Banyak sangat tak terkata. Aku tunggu. Penuh kesabaran. Aku mungkin bukan orang ter awal sampai kantin. Ramai dekat situ. Aku tunggu dekat penjuru kantin tu, "bang nak milo! Saya dah tunggu lama lah!" Aku ulang ayat tu beribu kali. 


Aku tunggu, tak dapat lagi. Memang babi betul mamat tu, dia kasi air dekat orang yang baru sampai? Sedangkan aku yang dah tunggu lama gila. Sampai milo tu dah nak habis. Aku dengan sorang budak,


"Bang! Saya dah bayar lah! Cepat ah!"


Ya Allah. Aku dengan budak tu sabar je. Kitorang ulaaaang, dia kasi dekat orang lain lagi! Dekat kantin daripada ada beratus orang, tinggal 5 6 orang je. Aku dengan mereka yang nak beli air. Tunggu je. Budak tu dah dapat. Aku je belum. Padahal aku yang sampai dulu sebelum dia, 
Sekali, ada budak perempuan baru sangat datang sebelah aku, "Nak milo!" Halamak, abang tu kasi dekat budak tu. Aku memang bengang gila ah, aku dah lah dah bayar. Lama pulak tu nak dapat. 
Aku memang bengang gila dekat mat kantin tu. Depan aku ada bekas letak kuih. Tertutup ah, aku bengang sangat aku hempap bekas tu lepastu aku amik duit dalam bekas tu balik. Well tu duit aku kan. Takkan aku nak biar je. Haram je mat kantin tu. Nak je paksa guru besar pecat. 


Hell yes. Gangster gila aku harini. Aku blah centu je. Cikgu dalam kafe pandang je aku. Aku buat taktahu je lah. Lantak kau lah. Mat kantin tu pun muka selamba badak je biar aku centu. Milo pulak dah habis.


Aku beli air dekat gerai yang jual jual temat lain.


Aku terus tak pergi kantin lepas tu. 

Muka mat kantin tu macam penagih dadah -.- Taik. Sakit hati weh.


Lepas beli air duk kat padang, lepak lepak kejap blablablabla ibu masingmasing semua dah datang amik report card. Mak aku je tak datang Huehue :3


Lepas sume tu, family Shahz datang. Memang paling gempak lah cite dia. Aku malas nak cite kat sini. Memalukan kawan aku pulak -.-'


Oh andddddd, aku datang harini pun sebab Wawa paksa aku


"Weh, esok kau kena datng lah! Wajib doh. Nak amik report card lagi. Eee kau ni" Banyak lagi kot aku lupa. 

Hmm, so that aku datang harini tapi dia tak datang. Aku pun macam eit?!?!?! K aku bengang ._. 

Okaaaaysss bye :-*



PAST
PRESENT