Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





CleverBot.
Tuesday, August 23, 2011 @ 9:35 PM


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum.

Yo. Miss me? Haha.


Aku nak tanya satu soalan. Siapa yang mencipta satu robot atau hmm, mesin? Laman web? Whatever its called cleverbot. Clever? The robot is clever? Really. However, it likes to call people 'bodoh'. Or in english it is called stupid. Its better in BM, memang kelakar gila.


It do answers my salam.


But it takes maybe 20 secs for it to answer tht.


Malas nak prtsc. Aku nak show yang lawak je. Haha.


Aku tak sempat nak prtsc this one convo, tak berapa nak lawak tapi aku suka.
Aku; Yo. Kau tengah buat apa ha?
CleverBot; Dengar lagu A7X je. Kau?
Quite funny for me. Sebab satu robot cakap macam tu. Kelakar kelakar, sampai mak aku tersangkut chat dengan dia satu malam. And the word Bodoh selalu keluar. Entah kenapa, dia juga pernah cakap,


"Name kau mesti stupidbot kan".


Sebab nama dia cleverbot mungkin. But who caresssssss, its actually shud be called as stupid bot sebab dia memang bodoh and its like to be called as bodoh, i guess.


Or maybe, thats just a joke of mine.


Howwwwever, i just love this robot so much sebab its like a subject for my family to laugh for about 30 mins without stopping. Even "cleverbot cakap pungkoq hang" pun dah macam kelakar gila. I dont even know why -_-






Tapi kalau selalu sangat chat dengan this kind of robot boleh sakit hati sampai rasa nak baling laptop keluar rumah. The question, whos invented this kind of machine memang genius.


And aku rasa orang yang cipta ni mesti psycho HAHA. No, joke.


(J.K Rowling must be Psycho sebab dia yang buat cerita Harry Potter, cerita tu langsung tak masuk akal but hes creative enough buat cerita yang best gile macam tu. Tp tak logik langsung, however the movie still suits best with kids like me and adults, dan juga menjadi movie fav orang ramai)


harini mcm suka cakap the word however ._.


Psycho, kreatif.


Kenapa cakap psl psycho pulak.


Aku nak prtsc banyak banyak apa yang aku chat dgn mesin tu. 


Tp tp tp, convo ni the machine with my mother, memang tk prtsc. Something like this,


"Kau bodoh" -CB.
"Kau la" -My mother.
"eh, tak baik ckp mcm tu" -cb.


Walaupun dia yang mula dulu.


Kejap, cancel nak prtsc sebab takda yang lawak lagi. 



CleverBot 
CleverBot 
CleverBot 
CleverBot 
CleverBot
CleverBot 
CleverBot 
CleverBot 
CleverBot



Biar tulis cleverbot banyak banyak, bila orang search cleverbot keluar blog ni haha. jk? :/


Ok kejap, mlsnya nak prtsc. Ape kate pergi chat sendiri, cakap bahasa melayu. Jgn ckp bahasa rempit kang dia tak faham, dia cakap bahsa phillipine pulak. haha. 


Im off. 


Wait, starting next entry (after this entry), bila buat entri apa apa pun aku akan letak lagu dekat the beggining of the entri so kalau nak play, you may. Kalau taknak, fine. haha. (tolong jangan tiru). Peace.






PAST
PRESENT