Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





kata-kata.
Sunday, October 9, 2011 @ 6:08 PM


Bismillahirrahmanirrahim, 
Assalamualaikum.

Nak bahaskan sikit certain certain things yang aku rasa macam... entah.

"Nothing is impossible"
Ya, sememangnya aku nak cakap pasal 'words' yang selalu digunakan orang. And also, ada poster tulis "Nothing is impossible". Dan ramai guna ayat ni untuk kuatkan semangat. Mcm nak menang something tp tinggal 5 saat je lg then.. 

"NOTHING IS IMPOSSIBLE. IVE GOT TO WIN THIS THING IN 5 SECS, man!" 

Bayangkan dia kena makan 10 donut dlm 5 saat... still, nothing is impossible? Mybe..

Are you seriously serious its nothing is impossible? Really? How can u drove your car for only 5 secs to go to the destination which is 100 km? Its impossible. Seriously. Can a man pregnant? Its impossible. Can u create a computer using only a paper? It is impossible.

So anything could be impossible. Anything. Change the word.....
"I can't live without you, boy." -Girl
This word is basically used by those yang emo emo. Think. You can't live without oxygen. Its not your love. Doent mean....your love die, and youll die too. Like,  

"OHMYGOD MY BF JUST DEAD, GTG I HAVE TO DIE TOO! Wheres the oxygen?! I need oxygen!"

Think before u talk. :|
"Smile doesnt mean im happy"
Then why are you smiling? To avoid people from asking u "eh why ure sad?". Remember, keeping it in ur heart will never solve the prob. btw, why didnt u say.. "Crying doesnt mean im sad." Its the same..
 
#But i still use those words. Sometimes... xD

Okay too much comments pulak. Just saying what comes out from my brain. Instead, i was bored. Like, seriously -___-"
Okay lah, tukar bahasa pulak. BI pun tunggang langgang. 

Sekejap lagi, nak pergi rumah saudara (lagi sekali). Nk hantar sorang anak sesat dkt rumah ni balik rumah dia balik. Puing puing. Dan kali ni sedikit berbeza sebab aku takkan menetap dkt sana sebab nanti ter-miss kelas piano mcm haritu. Dh bayar tp tak pergi, sangat rugi. Hm. Ckp pasal piano, skrg tengah cuba try test lagu Croation Rhapsody tapi tak pass pun T__T 
Sounds sad.

Apapun, aku baru je tahu, (bukan lah baru sgt) tahu yang Steve Jobs meninggal. Dan, setelah dia menghembuskan nafas terakhir, baru aku tahu bahawa dia lah yang cipta Iphone, Ipad etcetc apple tu. He created Iphone 4S before he died. Thankyou for those phones, ipod and ipad, Steve Jobs. Ingat, iphone 5 takkan wujud dah. Sedih nya. Bru plan nak beli Iphone 10.


 xxx

"Kalau dpt 5A, fiqah nak apa" Ayah ajukan soalan pada aku tadi. Kalau ikutkan hati, mcm mcm jawapan terkeluar. Nk Blackberry, nak laptop nak camera nak semua. Tp yang terpacul keluar dari mulut...

"Tak tau la. Tk fikir lagi. Tkut tak dapat 5A je." Ye, sungguh hati rasa takut nak dapat keputusan. Inikan lg nak fikir apa yang bakal diberikan pada aku dari ayah dan ibu. Kang tk dapat apa yang diidamkan (5A), buat malu diri je kan. Baik fikir benda yg lebih penting.

"Ayah belikan anak patung eh?" Ada ke patut nak beli anak patung. Igt lagi time darjah 3, dapat 5A aku mintak Baby Alive yg boleh bercakap tu. Yg kencing berak semua boleh. Bila igt balik memang menyesal. Kalau tak, dulu dah dapat dah semuanya.

"Ish, ayah ni taknak laaaa =="

"Ayah beli sugus, nak?" Ada ke patut....

"Ayaaaaah! =.="

"Dulu fiqah selalu mintak sugus tau."

"Tu dulu.."

Tamat perbicaraan.

Harap dapat keputusan yg diinginkan aku, dan ibu bapa. Lepastu, dapatlah apa yang aku nak. Harap harap dapat. Amin.

Brp hari je lagi nak tnggu keputusan ni. 30+ hari je lagi. Skejap je masa berlalu. Skejap sangat. 

Baiklah, sampai sini je. Assalamualaikum xx



PAST
PRESENT