Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Kura-kura.
Sunday, October 2, 2011 @ 3:11 AM


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.


Hiiii. Okay, 24 September post terakhir sebelum post ni dibaca. Wah, lama jugak tak update. Dalam 8 hari.Cool. I didnt expected i can live without this blog for eight days. Eight. Over tak? -_-'


Dalam seminggu (mula hari ahad) haritu, amik cuti sendiri. Seminggu. Konon habis upsr watlek watpeace je padahal 15 Okt ada exam akhir tahun untuk pelajaran tak teras tu. Siapa kisah? En. So duduk rumah cousin seminggu. Best. gile. Tapi hari Rabu, Khamis and Jumaat lepas memang rasa nak hentak kepala dekat dinding bagi tembus.


Demam.


Sedih gila masa tu, mula hari Rabu pergi somewhere dekat Setapak ada buat makan makan dengan cousin lah masa tu. And then, makan ayam semua yang terhidang sampai menusuk hidung rasa tak sabar gila nak makan. Bau pun dah bau bunga ros. Ok tak.


Otw nak balik tu dah rasa nak muntah. Tp seriously aku memang jenis jarang muntah. Senang kata, tahun 2011 ni, ni first time aku muntah. Yeap. Dlm setahun sekali je kot. Tp tetiba je hari Rabu haritu over betul muntah. Mcm tak percaya.


Smpai je rumah dah rasa tk sihat. Tapi still kuat sebab takda tanda nak sakit gilagila. So chill, kemas bilik sepupu sidai baju apa semua relax je. Tetibe malam tu masa nak tidur rasa nak muntah sangat. Dah standby depan jamban lagi, tapi apa pasal muntah taknak keluar pun entah lah. Time ni rasa nak humban kepala dalam jamban. Ada rasa nak tengok benda menggelikan jadi muntah makin membuak nak keluar.


Lepastu, muntah memang taknak keluar jugak. Maka diri dipaksa tidur. Masa nak tidur tu dalam keterpaksaan nak paksa diri muntah tapi degil. Laillah, sabar je. So tidur. Lena. Sedap. Mimpi. Malam pukul 5 pagiiiii, bangun tidur dalam keadaan mengejut lepastu tangan dah ada dekat mulut. Bangun terduduk dari katil terus bergegas pergi tandas. Ada jugak goyangkan badan sepupu dekat sebelah nak ajak teman muntah tapi tidur mati, tak boleh buat apa. Memang tak tahan dah.


Otw nak pergi tandas turn on dulu lampu. Pergi tandas terus muntah je dekat mana sempat. Nak pergi dekat jamban nak lari lari memang taaaaaak. Bila dah muntah tu rasa nak nangis. Entah kenapa -_-'  Lepastu cuci semua muntah tu. Masuk bilik balik pukul  5.25 pagi. Ceh ingat. Tidur balik. Pukul 6 bangun balik muntah lagi. Menyampah gila. Lepastu tidur, lepastu bangun lagi muntah lagi. Memang rasa terseksa.


Makan panadol.


Bila makan roti, lama sikit muntah balik roti. Sebelum makan roti, makan panadol. Dengan panadol tu sekali terkeluar. PAHIT GILA! Ish, pelik pelik je. Dan perkara pun berulang di hari berikutnya. Bila dah gila taktahan pergi klinik, makan ubat sekali terus sembuh. Cool, sayang doktor yang bagi ubat tu.


Td pulak ada buat openhouse. Cousin yg buat. Best tu best. Tp tk best sangat pun? .___.


Whatever whatever, kakak sedara aku nak amik PMR Selasa ni. All the best for her.


Oh ya. Psl kurakura. Selama meringkuk dekat rumah cousin and kurakura pun duduk rumah dengan abg mir, abg mir letak air dia gila banyak. Hmpir penuh satu tank tu. Bila sampai rumah je dah tak nampak mana kurakura. Nak pengsan, lepastu search internet apa semua sekali memang kena letak banyak air. Tp make sure ada batu, abg aku pulak tak letak batu :/ Ish seram sejuk rasa. Then blablabla dekat internet ni kata. Untuk bagi dia membesar, aku buat semuanya.


Aku sayang gila k kurakura aku ni.


Esok, setahun 3 bulan dah aku jaga kurakura aku ni, aaaaaah suka gila :'> Alhamdulillah :D Okay ciao.



PAST
PRESENT