Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





asdfghjkl.
Friday, December 9, 2011 @ 1:07 PM


Bismillahirrahimanhirrahim,
Assalamualaikum.


I was diagnosed i had my spine not in the position is on August 5th, 2011. But i dont even know about scoliosis thing, yet. (Ni check kat sekolah.)


And i know my spine had a serious problem, on November 15th, 2011. (Amik masa yg lama betul kan nak check kt hosp. Mula mula ye la, mana la nak percaya smpai boleh jadi serious serious ni.)


And i started to know its getting more serious and will getting worse and worse aaaaand can cause operation on November 19th, 2011.


And I got my brace on December 10th, 2011. (if i am not mistaken)


Pahal aku ckp omputih ni.


K, 5 August, 15 Nov, 19 Nov & 10 Dec. Ni semua tarikh harus aku ingat. Sekarang dah living-with-scoliosis for mybe 6 years. Pakai brace pun  6 years tp kalau result teruk jugak will end the living-with-scoliosis-for-6yrs tu tahun dpn sebab mana la tahu kena operate ke. Jadi, living-with-besi-in-my-body.


Ok.


Sekarang braces tu aku tak pakai sebab rasa sakit. Rehat setengah jam jap. Ia sangat lah keras dan mcm nak menekan betul perut ni. Semalam pergi hantar cousin pergi rumah cousin (balqish) kan, kak min (sepupu) kata,


"Dah lah kurus. Takkan gemuk la dia kan, yang" (yang tu adik dia)


Semangat betul kak min kata. Huhuhuhu. Berulang ulang kali mak dara mak dara sekelian tu kata aku takkan gemuk. Boleh maintain berat badan ni. Bagus bagus. Siapa nak join pakai? Jom jom. Takkan gemuk nanti smpai besar. Hahahah.






Aku teringat balik la yang baby 4 bulan tkde tulang tu kan. Macam mana dia besar eh? I mean, nak tinggi semua tu. Hmm. Biar lah, Allah knows the best. Aku tak payah amik tahu -___-


***


Bila fkir balik kan, jap ni topik lain tau. Bila fkir, rasa macam Syurga dan Neraka  tu cuma alam fantasi kan. Rasa macam, dunia ni takkan hancur. Tak ada kiamat. Tapi satu hari nanti akan berlaku jugak. Macam tak percaya, satu hari dunia ni hancur. Kita pergi ke alam lain. Ingatan semuanya hilang. Baju seluar semua nya tak ada.


Hmm. Nanti dekat syurga nak mintak semua jenis blackberry ah ceni. Takde nak pokai duit mintak kat ayah. Hahaha. Sekarang tak berdoa untuk blackberry. Bila solat, mesti mintak semoga Dia sembuhkan sakit ni. Aku tak mampu, hidup dekat sakit ni bertahun tahun lamanya.


Tapi takpe, rasa macam diri istimewa. Ini ujian (:


Assalamualaikum.



PAST
PRESENT