Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Cancel.
Thursday, December 29, 2011 @ 7:28 PM


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum.


Nobody is perfect. Semua orang dalam muka bumi ni tahu tu. Nobody is perfect. Tapi kita akan rasa seseorang tu perfect, only if we knew them secara surface. But when we started to knw them deeper, the perfectness of what we thought shed away one by one gradually. Really. 


Bayangkan kita nampak this girl wearing a jubah with a tudung labuh tutup mulut dengan hidung. Only her pair of eyes je kita boleh tengok. And then shes very polite with us. Lepastu alim suara sedap. Mesti kita fkir, wow shes perfect! Macam all in 1.


Kan.


But did we ever knew how she really act in her own house with her own family and all? Kita taktahu. So dont you ever judge people bila kita baru jumpa dia sekali je and we dont really knew how she really is. Kita baruuuu je tengok dia sekali imbas. Lepastu...mula la "wow cantik nya." tapi kalau yang mulut agak kurang ajar tu "bajet alim je dia tu". Manusia lain lain ragam.


Seorang lelaki berpakaian jubah. Kita dah rasa mesti dia baik. He must be an ustaz! Dia mesti ustaz. Mestiii terror baca Al-Quran. Ha, tapi mana la tau..dia tu sebenarnya pencuri? We didnt know kan. Bukan la nak kutuk yang pakai baju jubah mcm ni. But certain people tu talam dua muka. Theyre a good actor. Macam pencuri dekat rumah cousin aku dulu.


Her neighbour told us yang dia ingat itu siapa je sebab pakaian sopan je pakai baju jubah semua sekali dia rompak rumah cousin aku. See? Manusia kan mudah tertipu. And manusia ni penipu jugak. Siapa tak pernah kena tipu? 95% persons in this world, pernah kena tipu. The other 5% entah ler.


Heheheh. I admit i once lied my friends and etc. Im a liar, yes i admit. But now im not. Its about the past :/ Past is past. 


Kahkahkah. Muka stay tak bersalah je :|


xxx


A few days to go.. kakak will be back home for a week lepastu time tu la nak dpat blackberry tu ha. Sebenarnya malas nak tunggu dia. Tp macam, takpe lah. Kalau rasa x sabar sangat rasanya tak tunggu la kot. Just wait and see. I dont know wht will happen. 


Did you ever noticed that the title doesnt relate with this post about the nobody-is-perfect at all. Hahahahahahaha. Macam keling jew.


Whatever it is, my mother did promised me once again yang dia akan dan mestiii punya beli dekat aku bb. Sebab takkan ibu nak biar tergendala bb aku hapus dan sekadar menjadi harapan je kan. So yea....thank Allah. Phew.


Kakak, abg Mir misses you.


Salam.




PAST
PRESENT