Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Duit baru...
Thursday, December 29, 2011 @ 11:36 PM


Bismillahirrahmanirrahim,
Salam.


So this thing which im going to talk about is quite famous in Malaysia. Kahkahkah. Mestilah ok. Pasal duit je semua nak amik tahu. Masa dulu pun macam tu jugak. Ingat lagi bila cakap pasal duit RM 50 keluar baru? I still cant forget bout it.


Time tu raya tahun 2010 kot. Ke 2009. Aku mintak duit raya dekat ayah as usual tiaptiap tahun mesti mintak sama ada 50 atau 100. Tp dah besar ni mesti la 50 je. Melampau la nak bagi 300 untuk anak anak je kan. Amboi. Kalau anak Tan Sri takpe jugak. Hahaha.


At first tu bukannya nak sangat pun duit raya tu. I was actually wanted the new RM50. Kan ada new face hahaha. Rasa macam jakun gila je tengok orangorang tua ada jadi memang bodek ayah habis la nak. I kept the money, i didnt used it until ibu nak pinjam. Lepas lama lama dah kumpul duit and dah biasa dengan duit ni....rasa macam tak kisah je. Lantak la, baru tak baru apa gua kisah.


And then the other new story came. Semua duit dah baru. Duit 50 pun nak barukan lagi. And ada jugak duit RM20. Kenapa takda 30 40 60 70 80 90. Hahaha in 2014 maybe? :P 


Whatever it is..it falls on july 2012. Bila tarikhnya taktahu. But i just can't wait to get the money. Nak tengok depan mata. Kalau ayah ada duit tu pandai la mintak tukar. Alang alang duit aku tengah banyak taktau nak beli apa, so mintak tukar la dengan ayah nanti. He surely will gimme half of his's. Bukan nak mintak duit ayah, nak tukar je. Ayah amik duit lama kita amik la duit baru. Hikhik (kejam).





So theres how it looks. Dalam gambar takde tunjuk rm50 baru. Search internet sndiri. Too lazy to save another picture of rm50. Apa pun memang terbaik. Sangat cantik daripada sekarang. Dah macam duit monopoly pulak kalau tengok sekali imbas. Macam duit mainan kan. HAHA, colourful. Pink je takde lagi.


Tapi tak suka duit lima ringgit baru. I adore the old one. Yang sekarang ni lah. Rasanya yang sekarng better kan? Ada gambar masjid tepi tu. Aaah, i want to keep the rm5 yang lama punya forever. Sekeping pun jadi la.


Malaysia ni dah nak maju. Sikit demi sikit. Tp kekadang Malaysia ni kan jenis tiru tiru jugak omputih semua. X tau la macam mana kan. I hope things will get better soon. Haiseyman. Dah la Malaysia ni suka sangat kutuk kutuk. Same goes to our neighbour, Indon. Zzzz.


Eh apsal terlajak jauh.


Btw, my handphone which im using now...is loser. Memang tk sabar dpt bb. Sbab handphone sekarang macam !@#$%^&*(). Nak load msg bukan main lama. And when i sent a msg to people mesti pending. I dont knw tp certain time tu boleh la. Sakit hati. Tadi dah terpelanting hp tu jauh. Sebab aku duk main tali yang tersangkut kat hp tu sekali ter baling. Kuikuikui. Padan muka. Derhaka sangat.


Salam.



PAST
PRESENT