Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Ombak Rindu.
Thursday, December 29, 2011 @ 5:16 PM


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum.


T_____________________________T


T_____________________________T


T_____________________________T


T_____________________________T


And...it will never stop.


Ive watched Ombak Rindu just now. On youtube. Sangat menyentuh perasaan sampai nangis nangis tak ingat dunia. Khusyuk tak habis. Tak sedar abang mir datang. Nangis dan nangis dan djzbkg nangis. Kalau puting beliung lalu ke entah sedar ke tidak. Ke tengah nangis lagi. Wallahu'alam.


Ini lah dia manusia yang lupa diri. Tengok satu cerita yang sedih belum sampai tahap minimum pun sampai tak ingat dunia. Bayangkan tengok cerita Ungunya Cinta semalam pun boleh nangis. Ini kan lagi la ombak rindu.


Agaknya habis dah air mata ni ha. Sedih sedih sedih. Dari pukul 2 tadi tengok Ombak Rindu ni sampai sekarang, 4 55. Lagi 5 minit je pun nak pkul 5. Haaah, makan pun tak ingat. Lupa kesihatan sendiri. Kahkahkah. Apa pun, cerita ni memang terbaik. Tahniah pengarah tahniah tahniah. Layak mendapatkan RM 4 Juta dalam 4 hari. Agaknya sekarang dah kutip berapa? Boleh lawan KL GANGSTER HABIIIS.


Lapar pulak dah. Aiseeyman.


xxx


Meh nak cite pasal benda yang sangat mengguris hati gua. Peh, rasa macam duduk dalam oven je bila dengar diorang cakap macam ni. Huh. Mengguris menikam menghiris hati. Bagai dicucuk ditikam menggunakan parang yang tajam. Ye la, kalau tumpul apa guna.


Ibu promised me, she'll bought me a BlackBerry Torch 9800 (ceh perlu ke bagitau) for my 5A's present. Yes ofcourse it was my decision to buy bb instead of laptop. Rasanya laptop macam takde guna je because in this house weve already got 2 laptops and a pc. Jadi mcm agak membazir je nak menambah lagi satu. So i choose blackberry.


Tetibe harapan musnah. Ceh takde lah musnah tapi agak la.


Time tengah tengok tv, ibu pun, and then ayah came..to eat. Ayah makan dekat meja makan and then cakp yang ayah nak pinjam duit ibu. Duit yang dapat setiap tahun entah berapa tapi agak banyak. Ayah pinjam nak buat apa entah aku pun kurang ingat but theres something relate with ayah's gold. 


Lepastu ibu pun kata ibu dah janji dengan anak anak (aku and abg) yang dia nak belikan blackberry untuk kitorang. Lepastu ayah kata "Fiqah, blackberry tu nak buat ap.." Belum pun ayah habis cakap memang laju je aku potong kan, "Ayah ni dah fiqah nak tu takpe la. Kakak beli ayah tak cakap banyak pun. Fiqah dengan abg mir nak baru ayah nak cakap" muka masam mencuka dah macam cuka (padahal cuka takda muka).


Lepastu ayah senyum sinis. Mengejek lah konon. Lepastu ayah kata dekat ibu ayah gnti la balik duit nanti. Ibu pun dah macam nak protect anak anak kan. Katanya dah janji blablabla. Aku dh tahan air mata dah haa time tu. Memang hati rasa macam kena tikam je. Ibu pun kata "tiap malam duk tengok blackberry tu dalam internet." Ayah kata apa pun dah lupa. Aku malam daaaah nk cakap apa. Terus pandang je tv padahal tak khusyuk mana pun.


Malam tu as usual main game harry potter. Ibu la main kan. Aku layan laptop sekejap tengok bloopers cerita harry potter. I didnt expected Prof Snape can smile ahahahaha. Macam tak percaya je mamat muka masam tu senyum jugak and harry potter dengan malfoy is actually bestfriends. Menyampah!


Ok tengah tengok tu abang mir kata "Daripada fiqah tengok tu..apa kata kita tengok blackberry kita". Ceh cakap macam memang dah jadi kita punya je. Aku dengan ayat pasrah "Takyah. Bukan dapat pun"


"Kenape pulk? Hang tak dapat pasaipi kat hang. Abg mir dapat. HAHAHAHA" gelak macam nak bagi pecah bilik.


"Eh, orang ckp betui la. Ayah nak pinjam duit ibu. Kalau dpt pun entah raya ke tahun 2013."


"Eh ibu?"


"Ye la."


"Orang memang dah agak dah memang impian nak dpat blackberry tu sebenarnya mimpi je. Dah agak takkan dapat." -ayat pasrah aku.


"Laaa."


Terus cancel niat nak tengok bb. Zzzz. Memang betul la tiap tiap malam je mesti kitorang tengok utube bb torch review. Tp bila igt apa ayah cakap tu terus je rasa nak pengsan. Sakit hati ni ha. Dah bertahun tunggu. Since i was in year 4 jugak rasanya tak sabar la konon tunggu upsr. Nak mintak phone camera laptop apa semua. Sekali bila dah dapat result tu...


Dapat harapan je (Y) 


Baru syok gitew. Kahkahkah. 


Btw, bukan la x dpt terus. Kalau dpt lambat la. Kalau rezeki dapat la beberapa hari lagi. Harap harap dapat bulan 1. Mana la tau kan. Rasanya dapat kot =p Insya'Allah. Kahkahkah.


^^^^ Ni emo je sebenarnya. Tadi ibu bagi ayat semangat balik. Cehwah


"Ibu, ibu jadi ke beli kat fiqah bb?"


"Jadi la. Takkan ibu tak beli kot fiqah."


"Bila nak beli?"


"Bulan satu la"


Terus jerit. ahahaha.



PAST
PRESENT