Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Vitas.
Tuesday, December 13, 2011 @ 3:16 PM


"Siapa Vitas?"


"Boyfriend lama aku yang datang balik"


Wah. Ayat memang betul taknak kalah.


Lagu #Opera 2 dan lagu Smile yang Vitas nyanyi memang mampu mencairkan hati saya. Aduh, cair betul bila tengok Vitas senyum. Walaupun dia penyanyi zaman tahun 2002 - 2006. Hmmmm. Handsome tetap handsome hahahaha. Agaknya macam mana wajah Nabi Yusof ye? 


Kita ni perempuan mudah cair bila tengok lelaki yang handsome kan. Kekadang ada yang sampai jatuh cinta gila gila tapi sesetengah tu tak se over tu kot. Paling tidak pun sekadar meminati mereka jejaka jejaka tampan tu. Alah, itu biasa bagi semua insan kan. Lelaki pun sama je. Bila nampak perempuan lawa je tergugat iman. Astaghfirullah :)


Tengok, obses kita perempuan terhadap artis pun bukan main lagi. Dengan artis yang daripada luar negara pun bukan main I miss you I miss you. Kawal. Baru jumpa sekali. Obses tu sila kawal ye. Itu luar negara. Cuba kalau dalam negara Malaysia sendiri yang lelaki handsome tahap wow-nak-mati-tengok-dia!!! Macam mana? Kejar lelaki tu sampai ke rumah?


Rumah Vitas dekat Russia pulak. Wahahahah.


Terjadi ceramah dan macam ape pulak entri ni. Maaf.


Tadi tersedar dari tidur akibat jeritan jam yang memekik menggantikan ayam yang sentiasa berkokok tiap pagi kejut orang bangun daripada tidur lena dibuai mimpi. Ah, jam memekik pagi pagi ni memang lah mata tak mampu nak angkat kelopak mata berat ni. Tak larat betul lah nak  bangun. Tapi digagahkan jugak. Sebab nak beli buku, hasrat hati.


Bangun kira kira jam 7.30 macam tu la. Eh, ke jam 8. Entah, tak ingat. Lepastu, cepat cepat capai tuala nak mandi. Takut lambat nanti ramai. Jadi terus lah mandi. Dah siap pakai baju dalam pkul 8.30. Tunggu lah melangut tengok Home Alone 4 sekejap sambil tunggu kononnya Amelyn nak datang.


Tunggu tunggu tunggu.


Saluran di tv asyik bertukar tukar. Sampai lah keluar cerita Barbie Mariposa, terstop tangan daripada menekan punat pada remote control tv. Wah, cerita Barbie Mariposa mana boleh missed. Walaupun dah tengok banyak kali. 


Sampai la dalam 9 berapa entah lama sangat tunggu Amelyn, text dia. Katanya lambat sikit. Sebab mana tahu dia nak singgah makan ke ape. Setia menunggu dan terus menunggu. Tibatiba..


"Lambat lagi ke kawan fiqah?"


"Dia kata lambat sikit. Nak makan"


"..."


Ok lepastu, tungguuuuuuuu. Sampai pkul berapa 10 kot, text dia tanya lambat lagi ke sebab ibu kata kalau lambat lagi baik prgi sendiri je sebab takut ramai lambat pulak. Amelyn ni janjiiiii je lebih pkul 9 -___-" Kesian aku, oke! Sanggup bangun awal pagi sebab kauuuu. Aku tunggu!


Lepastu at last dlm pkul 11 mak aku suruh bgitahu Amelyn yang pergi sendiri aje lah. Nak tunggu lama pulak. Amelyn kata takpe dia nak amik. Katanya nak sampai dah. Ok tunggu. Tp dia call balik kata "Nak aku amik kau ke nak mak kau hantar". Bila fikir balik baik suruh ibu je sebab nanti nak bawak buku apa semua kan. So, takpe la. Suruh ibu je sekali pergi beli. Cancel. Tak jadi pergi dengan dia.


Sedih.


Dekat sekolah tadi tak jumpa dia pulak. Tak apa la. Yang susah nya bila sampai kat smk susah betul nak cari selok belok pergi bookshop! Jenuh nak cari. Heish. Bila dah sampai takde la ramai sangat. 2 3 orang je.


Dah habis beli buku, pergi beli makanan. Bila dah balik mcm heaven. Penat berjalan. Belakang rasa lenguh.


Aaaah.


Assalamualaikum.



PAST
PRESENT