Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





" Anak ayah tetap sempurna "
Monday, January 2, 2012 @ 1:46 AM


Bismillahirrahmanirrahim,
Salam.


Malam ni serious boring. Tahap rasa nak pengsan kebosanan. Tadi siang macam biasa bangun awal nak pergi swimming tapi time otw baru teringat hari ni New Year takkan takde cuti. Lepastu call and diorang kata cuti. Rasa macam....kenapa tak bagitau awal awal? Diorang ni tak reti jalankan tugas dengan betul ke. Ceh jahat pulak haku wkwkwkwk


Lepastu kitorang ahead to this pasar nak beli ikan. Jenis pasar malam yang sesak sesak sampai tak boleh nak bernafas tu (ok tipu). Sekali tu terfikir yang Nuha dah nak pergi so nak beli benda nak buat kenangan. Cari punya cari takde. Plan petang pergi Giant je lah sebab at least ada tempat jual jual cenderahati tu kan.


Lepas habiskan masa dekat pasar terus je balik. Tidur punya tidur sampai tak hengat yang aku  tengah ada dalam dunia sampai la pukul berapa baru bangun tidur dan baru teringat bahwasanya aku belum mandi lagi. Dan time tu dah pun pukul 5 something. Still buat taktau sebab mood malas baru bangun tidur. Mandi pun kita tangguh.


Lepastu makan minum semua dulu. Bila tnya ayah pukul berape nak pergi Giant ayah kata lepas Maghrib. Aku pun ok je tapi takut Nuha dah tidur ke ape ke. Before nak pergi call Nuha. Nasib dia tak tidur. Sebaliknya dia tengah dengan kawan kawan dia. Sleepover.


Hadiah pun dah beli. Bila dah pergi rumah dia, peluk sangat. Haish, pertemuan terakhir sebelum Nuha pergi. ~.~ Padahal bukan jauh sangat tapi, nak jumpa bila masuk asrama tu ingat senang ke. Nak lawat tu bukan senang. Mak ai, nak prgi Mydin depan rumah cukup susah ini nak jenguk kawan dekat entah tak tau dekat mana somewhere in KL i think.


Comel tak Nuha, teddy bear kura kura tu. Kah kah kah. Malang sekali diriku insan yang pelupa. Sampai rumah tu baru teringat yang terlupa nak cabut harga. Mampos kantoi kahkahkah maaf murah kihkihkih (gelak style baru). Kuhkuhkuh -__-


xxx


Esok keluar dengan ibu, abg and abang faiz (bakal abang ipar Insya'Allah) tapi kekurangan seseorang. Kakak. Haish, mesti lain gila takde kakak kali ni. Bukan la selalu sangat keluar dengan dia tapi kalau ada Abang Faiz mesti ada kakak. Tapi kali ni takde. Sedih nya.


Plan keluar pergi wayang..because its the one and only choice i have. Aku bukan jenis girls outing outing ni. Takkan la nak pergi ice skating. Malu. Nak pergi bowling tak boleh. Bola berat. Tak boleh nak baling. Kang ter baling terhuyung sampai kepala orang kang lagi susah. Lagi pun membazir, setakat baling masuk longkang je.. :/


Abg Faiz ada bagi list cerita dekat wayang tadi. Mak ai..semua nya cerita yang tak berapa aku suka. Aku suka la cerita Chipmunk tapi macam takkan la nak ajak ibu abang mir abang faiz tengok cerita budak kecik? I dont think they'll agree.


Kalau tkde cerita best entah esok pergi mana agaknya.


Abang Faiz dalam msg kemain lagi senyum sepanjang masa. Type skit senyum senyum senyum lepastu ada je hehehe dekat belakang tapi bila datang rumah nak senyum punya lah susah. Muka macam baru bangun tidur je. Nk suruh senyum tu..Ya Allah. Ini kan lgi nak bersuara.. .___. Bayangkan.


And ini peringatan untuk diri sendiri jugak sebab aku pun dalam chat bukan main macam orang paling peramah dalam dunia tapi bila jumpa depan depan macam orang bisu sedunia. Hehehe entah lah apadahal jadi sakai tetibe haku ni wkwkwk


wkwkwk is a new trend of laughing. Well thats replaced hahaha and hehehehe. I guess.


" 21 12 2012 the end of the world "


Kalau dunia dah nak berakhir, maknanya next year on 2013 korang dah tak boleh nak baca blog ni dah wkwkwk. Sorry thats just a silly joke wkwkwkwk. Ops, i mean hahahaha -_-


Tak, aku percaya cuma Allah yang tahu bila kiamat bakal tiba. Scientist tak scientist, yang penting scientist tak menyerupai Allah.


xxx


On facebook.


On scoliosis gang page;


" Happy New Year! Semoga kita sembuh and jadi normal macam lain lain. Amin =) "


I posted this yesterday i guess. Lepastu tadi after got back from giant, ada beberapa orang comment. Tetibe je rasa macam terharu gila plus nangis nangis bila baca. Until now. Ya Allah I just dont know how to descrive my feelings padahal benda sikit je. 




Sedih tengok ayah post macm tu seriously. And Eleena comment macam tu. I started to became..weaker than ever. Rasa lemah padahal orang suruh kuatkan semangat. Entah rasa macam....k. Bye


Sedih sangat. Selama ni tengok orang je sakit but yet now im the one of them. 


Salam.
Family, my everything.



PAST
PRESENT