Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Short post.
Sunday, January 8, 2012 @ 1:39 AM


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum.


Lepas swimming mengikut rancangan yang dah dirancang sejak semalam (eh?), maka kami berangkat terus ke plaza masalam dan giant. Tapi takda telefon yang dicari.



Dipendekkan cerita, kami balik rumah dulu dan selang beberapa jam kemudian kami berangkat ke Digital Mall yang memang dah pasti 100% confirm ada punya lah yang kami mahukan sebab digital mall tu dah tempat famous etc. Malang sekali..


Bila cari phone torch sekeliling kedai tu takde langsung sampai lah stop satu kedai ni and we ask her, sama ada memang takda kat semua tempat ke and she said yes. Ianya disebabkan handphone tersebut (torch 9800), mempunyai masalah kritikal dimana ramai pembeli complain tentang hp tersebut. Al maklumlah slide. Terus je rasa nak cancel beli bb. Sebab tkde.


Kami jumpa satu BlackBerry Bold 5 yang saiz agak kecik tapi ada keypad bersertakan touchscreen alah mcm bold biasa cuma kehebatanggg dia tu ada touch screen la. Huhuhuhu dipendekkan cerita gua tak minat ah dengan phone tu bro. Screen mcm takleh kecik lagi je kan. Dah cukup la mataku ini rabun. Jangan bagi bola mata nak dikecikkan lagi nak tengok phone tu. Ayah pun dah fedup,


"Fiqah nak henfon lagu mana?"


"Fiqah pun tktau yah"


Padahal aku ada satu phone yang berlegar legar di kotak fikiran, blackberry bold 9900. Ianya adalah handphone idaman aku dan abang aku setelah sekian lama sebelum terciptanya torch menjadi idaman kami. Malangsekali niat terbatal setengah jalan bila ibu warning, ibu nak beli bawah 4000 for us. Which is, kitorang sorang kene beli phone 1500. Thts why we go for torch!!


Unfortunately, its doesnt goes well.


Lepastu jumpa la bb bold 9900 yang betul betul aku nak sangat tu tapi disebabkan terlalu mahal lah gua tak beli en en en. Kitorang tengok la phone tu, peh lawa gila memang nak cair bola mata ni ha. Merayu betul kat ibu. Tp ibu kata survey kedai lain mana la tau ade lagi murah. And we searched.... jumpa satu kedai kurang rm30 (je). But its still worth it, though.  Memang mintak tawar banyak kali tp tak dapat. Kedekut.


Kalau kat Petaling Street mintak tawar ni confirm kena belasah ahahaha.


Lepastu kami menghabiskan masa yang agak lama dekat kedai tu menunggu jawapan ibu nak beli ke tidak. Tengok muka je ibu memang nak beli tapi berat hati. Iyela, for just 2 handphones dah kena RM4000 melayang begitu sahaja ~.~' As for me, that is just a lot! Too much. 


Ibu fikir dan terus fikir dan fkir sampai la tk ingat dunia. She ask the seller untuk kasi murah sikit tp penjual tu tak boleh nak bagi. Lepas lama sangat ibu beli jugak. Peh rasa nak menitis air mata gua tp gua tahan je beb. Tak sangka jugak la ibu nak beli untuk kitorang hp tu. I go for white and black is my brother's maka kesimpulannya aku dan abang aku mendapat handphone yang sama *cough*


Too happy for words. Thankyou so much, Ibu for everything. I never ever thought she could buy this for me. Memang jaga gila, tidur lena mandi basah tak kering ahahaha. And ibu beli tv jugak sebab ada sale, rm800 for a panasonic '32. Balik tadi terus je pasang tv tu. Nice screen! Worth for rm800, indeed.


This is so gonna be my biggest present evah. Kuikuikui.


Blackberry bold 9900, (tick). Canon is on the way. Lol tamak!


Yet 9900 is from my mother and canon is from my father. Nanti mesti kata thankyou gila dekat ayah pulak tenenene :D


Nanti kena pergi maxis center nak activate my bbm. Urm.


Salam.



PAST
PRESENT