Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Start learning.
Tuesday, January 10, 2012 @ 9:41 PM


Bismillahirrahmanirrahim,
Assalamualaikum.


So today is the i-dont-really-remember day of school. Fifth maybe? Or sixth. Okay lets just move on and forget about 'hari ni hari ke berapa kita sekolah, anak anak?' Zzzzzz.


Okay moving on....


Tadi we have to choose, which club we choose to get in. Macam penjegah jenayah, komputer, photography and  stuff.


At the first place, i decided to get in to Photography punya club since i really...really...in love with photography (padahal takde camera), plus Wawa warned me, cikgu yang kendalikan photography sangat memilih. Then, cancel. I go for computer.


Mak oi, boleh mati tak boleh bernafas dalam tu. I just cannpt describe how crowded it is in there. Memang semua dalam sekolah interested in computer stuff thingy, i know. So dalam list kita padam computer.


Then we ahead-ed to Penjegah Jenayah. Perghh, lagi teruk. Punya lah ramai.....plus, got a person which i dont really comfortable with. Jadi macam takdelah sedih sangat nak tinggal penjegah jenayah. Hello, i dont even know what penjegah jenayah look alike. Kang jadi detektif aku pergi rumah kau sabit kau bersalah tanpa sebab kang. Nak selesaikan kerja punya fasal. Wahaha.


So............ last choice! Takde lain dah. We have to go for Photography no matter what.


Masa masuk tu, Allahuakbar i tell you, sama je macam penjegah jenayah & computer. Too crowded. But were too lazy to u turn and turn back to the other club. Lagipun semua sama. Semua crowded. So, yea. Masuk masuk je terus nak carik tempat duduk padahal dah nampak too many pupils are standing, memang tu dah clue, theres no place to sit. At all.


Tetibe Kak Farah Karmila and her friends ask me to sit with em. Alhamdulillah. Memang sit tinggal satu je free besides them. Thankyou bebanyak. Kengkawan aku pulak duk belakang meja aku menyempit dengan kawan lain. Nasib la ada kenalan dalam kelas tu.


Nothing to share more. Apa yang berlaku seterusnya, lantik melantik siapa jadi ajk, and stuff. Bosan.


Bila dah habis sesi lantik melantik, it is time to back to our own class. Bila dah balik kitorang belajar apa tah hehe tak ingat sampai la time pend Islam which I dislikes the ustazah the most! Ya Allah, memang tak berkat tau kalau belajar bila benci atau meluat seseorang cikgu without any reasons yang tak munasabah langsung. Tapi jujur lah aku kata, even aku ni hanyalah seorang murid yang kekadang jahat mulut (bukan kekadang) but i hate my Ustazah the most T_T


Mulut sangat kasar dan suka main lepas.


Just saying, this is not an actual character of an Ustazah. Really. Ya Allah, semoga takde dah ustazah macam ni dekat luar sana. My exact meaning is, HER CHARACTER is not seems like an ustazah since she is very kasar to her own students. Ustazah shouldve been more patient, kind and etc. Even my math teacher is cooler than her. Really.


Is ustazah supposed to called her own students as a badak?


I dont think she has rights to called her students as a badak. Tak kisah la kalau gurau kasar or whatever, tapi dia cakap dalam nada yang marah. She is angry at that moment. Tapi seriously? Dia ustazah? Bukan aku nak kata a tudung labuh punya person can't talk such things macam orang lain yang biasa cakap. Tapi dia sebagai seorang ustazah kena lah tunjuk satu contoh yang baik untuk murid sendiri ikut.


Kang ustazah lain terpanggil anak murid binatang lain ke hape? Acane? 


Dia ada tanya, kalau menguap baca apa. Lepastu sesetengah jawab Astaghfirullah and sesetengah jawab Allahuakbar. Dia kata, awak terima ajaran sesat! And she was waiting for the right answer. Sampai la ada sorang budak bangun dan kata A'uzubillahiminalshaitonirrajim. (is my spelling correct? hehe)


Refer to my nenek, beliau kata boleh je baca apa apa asalkan bukan ALHAMDULILLAH dan boleh halau Syaitan.


Ada dia cakap something dia tanya dekat kitorang yang kitorang tak tahu. Not even one of us know. Aku pun dah tak ingat apa soalan dia lepastu dia kata "Anak saya yang 3 tahun pun tahu ni. Yang baby pun tahu"


Rasanya beliau pun terima ajaran sesat. Entah dari siapa beliau belajar. Seorang bayi mana ada akal untuk tahu pasal budak darjah enam punya ajaran agama. Seorang budak 3 tahun pun masih gagap bercakap. Belum lancar, senang kata. Sekarang siapa lagi sesat?


Since this is my blog so i am just sharing you guys who is reading this the true story. Mintak ampun mintak maaf if you guys are not comfortable with this post yang duk burukkan ustazah sendiri. So.. sorry T_T


Whatever, tertambah sudah dosa ku harini! Ya Allah...


Okay, nak buat homework. Assalamualaikum.






PAST
PRESENT