Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Haih
Tuesday, July 10, 2012 @ 1:04 AM


Bismillahirrahmanirrahim, salam!

LAGU TAKDE!



Ingatkan semua patutnya dah selesai. Masalah masalah yang hampir boleh buat kepala ni nak pecah. Walaupun bukan lah jadi dekat diri sendiri, tapi terjadi dekat kawan, rasa macam sendiri yang kena. Semua dah cuba buat baik, Alhamdulillah sikit demi sikit kitorang boleh layan orang orang licik ni baik baik. Bila difikirkan hati dan otak, diorang dah berubah. Wallahualam, belum lagi. Kenapa jahat sangat? Ingatlah wahai sahabat sahabat ku, Rasulullah bersabda;


Tak masuk ke syurga orang yang suka menyebar fitnah.


Yang peliknya, si orang yang memfitnah bagitau satu cikgu, yang kawan aku acu pisau kat dia. Cikgu percaya, malah diugut buang sekolah lagi kawan aku tu. Kenapa? Soalan yang aku nak tanya sangat kat ckgu la, tak boleh ke selidik dulu, siapa salah, siapa lebih licik dari semua? Ya Allah, moga semua ini berhenti dalam waktu yang terdekat.


Kenapa cakap acu pisau je? Kenapa tak kata acu pistol ke, parang ke, gunting paling tajam ke, machine gun ke, pisau macam tak berapa nak extreme. Kalau nak jadi jahat, jadi jahat macam firaun, sayangku. Buat apa, rugi je kan, setakat fitnah orang, tipu seratus dua, buat dosa seribu dosa je, rugi je jejak kaki kat neraka dengan dosa yang tak berapa banyak tu. Baik tambah pahala. Takde lah rugi.

  Mengumpat dosanya lebih besar daripada zina. Memfitnah dosanya lebih bsar daripada membunuh --note to self. Mengumpat jgn kira la, dalam sehari aku mengaku pasti ada terselit mengumpat. Berjalan, time duduk dengan kawan kawan, dosa mengumpat confirm ada. Apatah lagi ngumpat si pemfitnah. Tu pasal note to self, insyaAllah lambat laun hilang la kot hobi ngumpat orang. Kehkehkeh.

  Ulcer nak tumbuh. Stress tau. Adeh =='


Anyway, Harith dengan Addina kata layout ni better. Sebab macam tak ramai ada. Layout lama mcm ramai boleh buat kan? Entah lah, aku dengar kata orang je. Kehkehkeh, okay tata. Assalamualaikum.



PAST
PRESENT