Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Romantis itu adalah Sunnah Rasul.
Monday, July 23, 2012 @ 12:07 AM


Bismillahirrahmanirrahim, salam!


Tiba-tiba terdetik di hati, untuk google kisah hidup Nabi Muhammad SAW dengan isteri isteri baginda. How sweet they are! MasyAllah how i wish i had that sweet-type-of-family nanti =p


Suatu hari isteri isteri baginda berkumpul di hadapan baginda dan bertanya siapakah di antara mereka (isteri isteri baginda) yang paling baginda sayangi.. "Saya akan beritahu kemudian." baginda membalas.


Selepas pertemuan itu, baginda memberi setiap isteri isteri baginda sebentuk cincin. Baginda berpesan supaya tidak memberitahu isteri isteri yang lain. Lalu satu hari mereka berkumpul lagi dan bertanya soalan yang sama.


"Insan yang paling ku sayang adalah insan yang ku beri cincin kepadanya." Lantas setiap daripada isteri isteri baginda tersenyum puas krn menyangka diri mereka sahaja yg mendapat cincin & merasakan diri mereka tidak terasing.
"Apabila suami isteri berpegangan tangan, dosa dosa akan keluar melalui celah jari mereka"


-------


Pelik tak tiba tiba je cakap pasal ni? Wahahaha. Entah, taktahu.


So, semalam, berbuka dekat rumah Kak Min, dengan se-famili ramai ramai, with loved ones, kNani, Balqish & Awatif. 


Malam malam tu, aku, Balqish & Awatif dengan otak bebudak kitorang (hehehe) berlakon cerita cinderella dalam bilik. Guess what, i am the cinderella! Haahhahahaha, sangat otak kebudak budakan kan? Nak buat macam mana :')


The best part was, time this-so-called cinderella tertinggal kasut, kitorang guna kasut tidur angry bird LOL. Prince pun awatif and fairy pun Balqish XD Last time kitorang berlakon Snow White (Y) Perfect weh =p Dwarfs tu aku pulakkkkk...


Time berlakon punya berlakon tetibe ibu masuk bilik kata aku dah kena balik. Tu part paling boooorrrriiingggg and saddesttt part okay. Nnti kena sambung raya bila jumpa lagi. LOL. I miss them. Otak budak budak, gila gila, manja manja, thats why... i.. love.. them. 


Alhamdulillah dah masuk hari kedua pun dan esok akan masuk hari ketiga. 


'May our patience and strength take us closer to Allah.'



PAST
PRESENT