Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Selamat berpuasa!
Saturday, July 21, 2012 @ 6:03 AM


Bismillahirrahmanirrahim, assalamualaikum warrahmatullah hita'ala wabarakatuh!


Maka hari ni, bermulalah, bulan puasa, bulan Ramadhan yang penuh mulia. Yeay! So happy. Dah lama rindukan saat "Afiqah, bangun, sahur." and waktu nak pergi bazaar beli segala macam jenis makanan setelah menahan nafsu makan selama 13 setengah jam! 


That moment bila atas meja penuh makanan dan makan dengan family ramai ramai, lagi awesome kalau gathering dengan ramai cousin, kan kan!


So, let us say Alhamdulillah to Allah! Sebab memberi kita kesempatan untuk berpuasa pada tahun ini. 


"This might be last Ramadhan in your life, WIN IT!"


Selamat bermujahadah melawan nafsu. Anda tidak boleh makan selama tiga belas jam sehari dan ianya akan berturut turut selama 30 hari, as you already knew lah kan.... So lets just doa for the best!


"May our patience and strength take us closer to Allah."


Nanti lepas puasa, boleh beraya. Main bunga api. Main pop pop. Orang yang agak agak nak mintak putus tangan kaki kepala badan boleh la pergi beli mercun 10 kotak. Dan saya sebagai budak baru menjangkau 13 tahun yang belum genap pun lagi nak....duit raya! Hehehe.


Still ingat kalau dulu, puasa penuh pun dapat collect RM 50 ;) Tapi sekarang dah besar panjang sepanjang tebu, "puasa kena ikhlas, bukan sebab duit." 


Semoga puasa kita kali ni diberkati Allah SWT. Cehwah, entri...


Semoga dosa dosa dah terhapus. Semoga musuh dah tak ada lagi. Semoga semuanya baik baik di bulan puasa ni. Semoga semoga semoga. Wishing all of us the best. Doa doa doa! 


xxx


Baru lepas Sahur sebenarnya ;) So, pergi dulu, nak solat Subuh! Goodbye, Salam mualayk!



PAST
PRESENT