Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Island BBQ Steamboat.
Thursday, August 2, 2012 @ 11:44 PM


Bismillahirrahmanirrahim, assalamualaikum.


It was greatttt, weeeeeeeeee :D


Ha! kitorang tadi berbuka dekat Island BBQ Steamboat. It was superbbbb! Memang kalau boleh nak sampai pecah perut je makan tapi at last kekenyangan tu hanya bertahan selama satu jam kemudian, IM HUNGRYYYY. (like i am, now) ke perut aku yang cepat sangat menghadam pun aku taktau.




before.



and after.


tentang bayaran, memang murah gile. Satu kepala RM 26.90, lepastu korang boleh pergi dan pilih makanan sendiri suka hati! SUKA HATI OK BERAPA BANYAK PUN. Korang habis ke tak habis ke, bayaran still sama so macam takde la rugi sangat kan. Yang aku ingat ada,


Spaghetti, Nasi lemak/Nasi putih, Nasi goreng kampung, kuey teow, bihun goreng, fish ball, beef ball, segala jenis benda kecik kecik yang aku tktau nama tapi memang banyak gila, blackpepper chicken, udang, and etc. Memang banyak terlampau banyak.


Oh ya, tak terlupa Tomyam.


Udang, blackpepper chicken and benda benda kecik lain lain tu macam hotdog ke, kena panaskan/masak sendiri. Udang akan dibagi mentah mentah. Then pepandai la letak atas benda yang ada atas meja lepas api dah dipasang (dlam gambar kat tengah). Kira macam makan dekat dapur la. Best.






Kesedapan dia boleh tahan. Takde macam, tak sedap langsung atau sedap gila nak mampus. Okay takde, sederhana. Yang penting kos dia murah dan boleh makan sampai kenyang yang boleh. Kan cool tu?


Kekurangan dia satu, tempat solat/tempat wudhuk.


Tempat solat tu ok la jugak tapi tempat wudhuk tu macam tak ok. Bukan macam tapi memang tak okay. Sangat tak okay. Sebab tempat wudhuk dia sangat terbuka untuk perempuan. Yang freehair tu no hal, tapi untuk kita kita ni kannn, terlampau terbuka. Siap nak kata macam sebelah sebelah je dengan tempat wudhuk lelaki cuma jarak je jauh.


Maka, tadi aku dgn kakak amik wudhuk dalam toilet. Ada plak budak annoying dekat luar yang menduga keimanan. Rasa macam nak keluar toilet pergi cepuk sorang sorang. LOL, no kidding. This is serious bro. 


Tengah bukak tudung dalam toilet nak get ready amik wudhuk ada suara budak kecik kat luar "Ada orang ke?" lepastu "Adee...". Budak tu diam jap. Kakak aku pun amik la wudhuk kan. Bising pulak budak tu, "Akakkk, lambat lagi. Alaaa.... lamanya..." time tu boleh than lagi. Kang japgi dia ketuk. Tak ke.... -___-


"La, nak berak! Cepat la sikit.... dah ke belum? Akak! Dah ke belum?"


ok dik. Jgn sampai aku keluar eh hahaha. Bila dah keluar rasa lega terlepas daripada ke-annoying-an budak tu!!!! LOL.


Islandbbqsteamboat.wordpress.com. 
Location: Kampung Melayu Subang.
For reservation ; 012-6800041
Closed on mondays.




PAST
PRESENT