Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





Pizza Hut.
Sunday, September 9, 2012 @ 2:53 PM


Bismillahirrahmanirrahim, assalamualaikum.

I have seriously no clue what had happened to them yesterday. What i know is, theyre testing we, (the customer's) patience. Or maybe... all of the customers there accidentally are the-hot-temper-gang.  Tapi tak jugak sebab dorang yang lembab.

Good news, all of the customers in there, doesnt get into the kitchen and yell "WHERES MY DAMN FOOD?" or "WHERES THE 'SELF-SERVICE' SIGN?! HOW CAN I TAKE MY OWN ORDER AND THROW IT TO THE CHEF?"

Well, good news la tu kan. Boleh kata rakyat Malaysia ni ada yg penyabar. Cuma duk kat tempat duduk dengan muka ketat and with some-patience in our heart. LOL.

I mean, its just like 4 - 5 families kottttttttttttt dalam pizza. Takkan nak serve for like under 30 people pun kena tunggu amik order sampai 30 minit? Kot ye having a big problem in the kitchen or whatever problem they have, tak boleh ke bagitahu awal awal "Maaf, harini lambat sikit servis sebab ada masalah dekat dapur...." or anything?

Lagi panas bila dah tak tahan tunggu, i raise up my hand (to get the order and menu, ofcourse) then the worker was like "Oh..." lepastu dengan menggunakan kuasa lembab dia, dia pun amik lah menu and gave it to us. Lepastu, "kejap" and went to the kitchen and do whatever his job is. 

Tengok mulut dia "oh" with his stupid face pun dah tau dia lupa yg kitorang ni wujud kat situ dan tunggu dia untuk amik order. Kuaja. Imagine lah kalau aku tak angkat tangan tadi agaknya kena tunggu order lagi 8 jam kot. Even customer depan kitorang pun angkat angkat menu nak amik order, tapi takde sorang pun yg dtg.

Itu baru order. Makanan apa lagi kan? First dia bagi air dulu. Pepsi. I ordered Milo. Sampai lah makanan dah sampai..... dalam 10 minit mcm tu pinggan aku dah licin. Still waiting for the Milo to been serve by whoever in the bloody kitchen. Nak angkat tangan, takde pekerja kat depan depan tu. Tak ke.... MasyaAllah. SAMPAI PINGGAN LICIN KOT AIR TAK DAPAT DAPAT LAGI!!!!! Bloody hell.... (tone ronald weasley)

Sampai la ada gak org dtg sebab nampak kitorang angkat tangan kan, lepastu dia macam oh ok milo dua..... Bila air dah sampai OFCOURSE aku teguk sampai habis within 10 seconds pun. Boleh nampak betapa dahaganya aku waktu tu lepas dah habiskan sepinggan spaghetti. Bila dah habis air tu,

"Kak, hang tau tak yang orang tau yang ni bukan Milo?"
"Chocolate?"
Angguk.

Dah lah lembab, masalah, salah dengar, tak bagi makanan, order lain bagi lain. I can't even.....

Tapi nasib baik air coklat tu sedap. Kalau tak, memang lah eiiii memang..... LOL.

Pekerja pun main lari lari macam hindustan dalam tu. Laki ke pompuan tu memang dia hebat sebab dia dua dua sekali dalam satu jasad. Ah, you know what i mean heh. Muka elok dah, sampai suara memang Tuhan saja yang tahu.

Time bayar macam nak suruh dia kurangkan 50% untuk servis yang terlampau lembab. Anyway, just hoping for pizza hut to get better. Kalau tak, sorry to say, pelanggan lari. Salam.



PAST
PRESENT