Afiqah Yusof, 18.
IG; afiqah.y
Twitter; afiqahyusof_

Here's where I membebel about things you're not interested in.



   Photobucket





He's married.
Friday, August 16, 2013 @ 4:41 AM


Bismillahirrahmanirrahim, assalamualaikum.

My family & I were at the hospital..

We were eating and suddenly abang Mir told me that Fatih is married. I wasnt shocked, at all. Because I just stalk him couple of hours ago??? So I.. for sure didnt believe my bro. 

Until by the night I sign into my Twitter & received a tweet from Jiha.

"Fiqaaaaaaaaaaah! THE WIFE????????" with a pic of Fatih & his wife.

My heart dropped.

Jaw dropped as well.

THANK GOD MY TEARS DIDNT. 

Imagine what'll my family respond if i cry kan. Over gila hahaha.

I was alone in the room (ward) by that time. I can't remember where were the others. Makan kot? Another thing to thank God for, haha. It was a perfect situation to be alone! I stare at all of the pics he posted. 4 pics of him with his wife. 

Keep staring.

And...

Tried my best not to cry. Lols. Yang ni sangat over. 

Please, nobody knows how & what I feel. 

Sangat dramatic.

Safiyya Kara is the name of that very lucky girl.

Luckiest, i meant.
"You'd think the girls are gonna take a break now that Fatih is taken? Nah! Islam permits 4 wives."
Haha!

So i guess im not taking a break? LOL.

Barakallahu fik. Mabrouk Fatih & Safiyya! May He shower both of you w His blessings. Be happy.

The wife is pretty.

"My love :)"

"Me and the wifeyy :)"

Shoot me. Maynnnnnn.

Congratulations again Fatih & Safiyya!

Lost my appetite habis dah weh. How can I eat???????????

Too sad to eat asdfghjkl.

But by eating is the only thing that could probably cheer me up. Hahaha crap

Whatever.



Leave me alone to die.


-----------

Tadi solat Zohor. Sensorang. Sebab kakak takde. Ibu tidur. Takkan la nak kejut ajak teman solat kat tingkat atas kan? Kesian pulak. Pakai kasut terus jalan sensorang naik floor 4. Aku floor 3. Satu floor je. Hati takut jugak, tapi rilek la. Hospital je pun. Doktor nurse kiri kanan.

Masuk surau, solat.

Keluar. Kan depan lif memang ada ruang untuk lif je. Floor tu rasanya memang khas untuk tandas & surau je. Tak besar. Kecik je. Lagi satu ruang tak pasti ruang untuk apa. Jalan nak menuju ke lif, bump into this male bangla w mask covering his face. Mask yang pakai kalau ko selesema tu. Ingat, waktu waktu H1N1 dulu tu? Ha.

Act normal. What do you expect for me to think abt that bangla? Aku agak pekerja biasa jelah. Apa lah nak hiraukan sangat kan?

Kat situ ada 4 lif. Ada satu lif ni, pintu terbukak. Kat depan ada tanda lif rosak ke abende tah. Tapi papan kuning macam papan yang 'Caution! Wet floor' kalau kat mall tu. Ha yang tu. Lif tu memang terbukak. Aku agak memang lif tu rosak. Ok, berapa kali nak ulang?

Lepastu bangla tadi masuk lif tu. Kemudian panggil aku, "masuk sini pun tak apa. mari." eh aku dah apebendebanglani suruh aku masuk lif rosak???? Still normal. Dia lelambai suruh aku masuk lif tu. Tetibe rasa tak selesa. Over-thinking abt bad things dah! Rasa keadaan kat situ pulak sunyi je.

Aku tunduk, geleng, "takpe takpe". Maintain senyum weh. Tekan button. Kalau ada tangga pun aku tak rasa aku amik tangga. Kalau dia ikut tak ke lagi haru? Tera nak turun tangga tu lagi mengambil masa lama dari turun lif kan? Tapi memang tak nampak tangga kat situ.

Tunggu lif... masih tak sesampai. Dah lagi menunggu pasal nervous, rasa lama lah kan. 

Bangla tu keluar dari lif yang rosak tu. Berdiri depan aku.

"Dah makan?"

PULAK DAH. 

SDGBSJGAIHBGFSHGAKJNGAIHBGAIUG


DONT TALK TO ME GO AWAY

"Dah dah"

Angguk. Tenung lantai.

Pintu lif terbukak. Laju masuk. Tetibe bangla tu ikut masuk sekali.

Macam nak mencarut akibat ketakutan tapi maintain rilek sebab aku duduk sebelah nombor nombor tingkat tu dan floor satu je maka dekat.

Dalam lif tu dia tanya,

"Siapa patient?"

"Mak."

"Umur awak berapa?"

"14"

"Dah kahwin ke?"

For gods sake lah this man? Tu pun kau kena ambik tahu ke? Like, apa kena mengena dengan kau???????????

"Belum." Mata aku still maintain kat lantai lif. Tunggu bila lif ni nak terbukak.

WHY IT TAKES SO LONG?!?!?!

"Ada boyfriend?"

"Takde takde."

Bam. Terus pintu lif terbukak. Laju lah aku keluar. Boleh pulak dia kata bye kat aku? Memang aku tak toleh brader. Kat floor tu dah aman, sebab banyak nurse & doc berkeliaran. Terus laju langkah diatur menuju ke wad.

Terus cerita kat semua. Kah kah kah.

Moral of the story, no matter how brave you are, do not go anywhere alone walaupun dekat, beb. Serik. Even takde pape pun jadi kat aku. Ni lah pengajaran. Aku ni poyo berani sangat. Sekali orang tegur macam tu pun dah serik. Ha nampak tak?????

Lots of thing could happen if i go into the lift yang rosak or whatever tau. Thank Him, this is a hosp.

Nak pesan kalau naik lif, ladies please amik belah yang sebelah tu nombor nombor tingkat. Kalau mall normally ada kat dua dua belah. Ni in case yang nombor dia ada kat satu belah je. Duduk belah tu ye.

Why?

Akibat begitu takut sebentar tadi aku mula memikirkan benda benda yang tak elok. So this is what has gotten into my mind KALAU bangla tu duduk sebelah nombor tadi..

Nak tekan nombor cemana? Eh dalam ketakutan macam tu, kalau bangla tu duduk sebelah nombor tadi takde maknanya aku nak pergi sebelah dia jugak nak tekan nombor tau. Nak dekat dengan dia ya Tuhan mintak simpang! Fuh, Allah helped me by putting me kat belah button button tersebut.

And katakan dia duk sebelah button, dah la menyukarkan kita nak tekan nombor ni ha, kalau dia jahat ke kalau dia memain dengan button tu cemana? Kan ada button tutup lif kan. Tahu kan? Kalau dia tekan je button tu cemana? Lif takkan terbukak.

Okay thinking abt this buat aku seram lagi je.

Peh nampak tak otak aku ligat berfikir dalam lif tu? 15 saat je kot dalam lif tu.

That 15 secs was the scarriest 15 secs in my whole life.

Terus tak solat kat surau atas dah unless ada org teman. Ni pun, solat dalam wad je. Beralaskan kertas? Haha

Be always careful!

Cheerios.



PAST
PRESENT